10 feb 2009


Busquen el ‘doctor Mort’

Aribert Heim, un dels membres més sanguinaris de les SS.

Els responsables del Centre Simon Wiesenthal, els anomenats caçanazis, sospiten que el doctor Mort, un dels membres més sanguinaris de les SS de Hitler, encara està viu a Amèrica del Sud. Es tracta d’Aribert Heim, un oficial metge que va exercir la tortura i l’assassinat al camp de concentració de Mauthausen. Per això, demanen al seu fill que passi per un detector de mentides, i segueixen oferint 315.000 euros per qui faciliti una pista del seu amagatall. Fa uns dies, la televisió alemanya ZDF va descobrir que havia mort el 1992 a El Cairo, on vivia convertit a l’Islam.
El centre Wiesenthal l'acusa de l'assassinat de milers de jueus. Però, encara que massa vegades s'oblidi, també hi ha espanyols entre les seves víctimes. Vuit mil republicans, dos mil d’ells catalans, deportats a Mauthausen van ser testimonis del seu sadisme. Entre ells l’escriptor manresà Joaquim Amat i Alella, que en la seva novel·la K.L.Reich relata els crims dels SS i sobretot del doctor Mort. Aquest va assassinar el seu amic Pere Vives i Clavé injectant-li benzina al cor.



Reportatge de Newsy.com sobre la suposada mort del criminal nazi

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Es triste que en España no se conozca la historia. Todo el mundo sabe quien es Anna Frank pero muy pocos saben que miles de españoles murieron en los campos de exterminio nazis. ¡Qué pena de país!
Pedro F.

Publicar un comentario